Locatie
Zonnehof, Amersfoort

Opdrachtgever
Gemeente Amersfoort

Status
In ontwikkeling

Ontwikkelingen Zonnehof

Op en rond de Amersfoortse Zonnehof spelen een aantal ontwikkelingen waardoor het gebied verder zal veranderen in een woon-, en werkgebied met een eigen karakter, tussen het station en de binnenstad. Verschillende eigenaren en initiatiefnemers in het gebied hebben plannen voor projecten. Deze worden los van elkaar ontwikkeld, maar de ontwikkelaars werken wel samen.

De ontwikkelingen vinden plaats rondom het bestaande Rietveldpaviljoen, welke wordt gezien als een waardevol monument te midden van nieuw aangelegd groen. De ruimtelijke kwaliteit van de Zonnehof wordt onder andere bewaakt door een samenhang tussen de initiatieven, een groene parkachtige leefomgeving en een verbetering van de entree vanaf de Utrechtseweg.

De gemeente Amersfoort heeft Loes Oudenaarde als supervisor voor het gebied aangesteld. Zij toetst de verschillende initiatieven in het gebied aan de hand van de gebiedskaders die de gemeenteraad in januari 2020 heeft vastgesteld.

Lees hier meer over de actuele ontwikkelingen van De Zonnehof.

De ruimtelijke kwaliteit van de Zonnehof wordt onder andere bewaakt door een samenhang tussen de initiatieven, een groene parkachtige leefomgeving en een verbetering van de entree vanaf de Utrechtseweg.

Gerelateerde projecten