Locatie
Maarn

Opdrachtgever
Particulier

Aannemer
Mandersloot InHout

Constructeur
iKAABEE

Oppervlakte
150 m2 BVO

Status
In ontwikkeling

Wonen op de Utrechtse Heuvelrug

Gelegen in een prachtige bosrijke omgeving bevindt zich een voormalige recreatiewoning. Ondanks de huidige woonbestemming zijn de karakteristieken van de recreatiewoning duidelijk zichtbaar. De woning was toe aan groot onderhoud en de eigenaren waren klaar voor hun droomhuis.

Het aanzicht van de woning is zoveel mogelijk behouden gebleven, zodat het typische recreatiekarakter niet is verdwenen. Om aan de woonwensen te voldoen, is de woning uitgebreid naar achteren. Onder één heldere dakvorm ontstond een vrij spel van gevels. Het geheel staat op een veranda welke dient als overgang tussen de binnen- en buitenwereld.

Vanaf het bospad gezien, tevens de toegang naar de woning, behoudt de woning zijn gesloten karakter. De nieuwe uitbreiding opent zich juist naar de groene buitenwereld. De zithoek kijkt uit op een serie solitaire naaldbomen, de veranda is een subtiele overgang naar de tuin en vanaf de eethoek is er uitzicht naar het open veld. De eigenaren zullen optimaal genieten van het buitenleven.

De ruimten zijn zorgvuldig ontworpen naar de leefstijl van de bewoners. De zithoek, eethoek en werkhoek zijn enerzijds afzonderlijk gevormd door het vrije gevelspel, anderzijds bestaat er een duidelijk overzicht tussen de ruimten wegens het open interieur. Slapen vindt plaats aan de rustige zijde van het perceel. Een structurerende kast, die tot de nok toe doorloopt, herbergt de keuken, sanitaire voorzieningen, slaapnisjes in de kinderkamers en extra opbergruimte.

Onder één heldere dakvorm bestaat een vrij spel van gevels. Grote raamopeningen maken een connectie met de natuurlijke omgeving: er is zicht op de tuin met solitaire naaldbomen, het open veld in het bos en de lucht.

Gerelateerde projecten