Locatie
Zoutepoel Sneek

Opdrachtgever
Zoutepoel Exploitatie

Aannemer
n.t.b.

Constructeur
Ingenieursbureau Meijer & Joustra

Installateur
n.t.b.

Oppervlakte
5.580 m² BVO

Status
in ontwikkeling

Appartementencomplex Zoutepoel

Aan de Zoutepoel in Sneek wordt binnenkort een appartementencomplex met 32 appartementen gerealiseerd. Het plangebied ligt op een schiereiland aan de Snitser Âldfeart tussen een jachtvaartcamping en woonwijk. De locatie valt binnen de structuur van groene wiggen die een groene contramal van de stad vormen. Het gebied is een transitiezone tussen stad en land.

Het gebouw staat in een parkachtige omgeving aan het water en heeft een openbaar karakter. Langs de waterzijde wordt het gebouw geplaatst tussen bomen, gebiedseigen beplanting en zitplekken. Het water is vanaf hier zichtbaar en beleefbaar. De bergingen zijn inpandig en het terrein is voor 75% ingericht met groen, water of halfverharding. Hiermee is het park ook rolstoelvriendelijk en toegankelijk voor mensen met kinderwagens en rollators.

De woningen en buitenruimten zijn ruim opgezet. Het zijn allen twee- of driekamerappartementen van ongeveer 130 m2 groot. De architectuur speelt in op de parkachtige identiteit: het is een alzijdig ontworpen gebouw. Alle gevels zijn even belangrijk, rijkelijk gedetailleerd en voorzien van gelijke materialen. Het horizontale gevelspel wordt versterkt door de uitgesproken balkons die voortvloeien uit de golvende bewegen van het water rondom. De materialen zijn afgestemd op de omgeving en gedekt en aards van kleur.

Het gebouw staat in een parkachtige omgeving en de architectuur speelt hier op in. Het gebouw versterkt de identiteit van het omliggende groen en water, maakt het zichtbaar en beleefbaar.

Gerelateerde projecten