Locatie
Marum

Opdrachtgever
Particulier

Aannemer
Bouwbedrijf Van der Laan

Oppervlakte
220 m2 BVO

Status
In ontwikkeling

Verbouw en uitbreiding woonhuis Marum

In de landerijen nabij het dorp Marum ligt een karakteristieke vrijstaande jaren zeventig woning. De bestaande woning heeft vergezichten over de omliggende weilanden, aan zowel de voor- als achterzijde. Grote puien laten de zon door de hele woning schijnen en brengen veel licht naar binnen. De woning verdiende een opknapbeurt en de eigenaren wensten een uitbreiding. Ze hebben een deel van werkzaamheden, waaronder de afwerking, zelf uitgevoerd.

De woning is gemoderniseerd, verduurzaamd en ook het interieur is flink opgepakt. De woonruimten bevinden zich in de oudbouw. De nieuwbouw is geschikt gemaakt voor een prakrijk- en hobbyruimte. In de oudbouw wordt de woonkamer op de begane grond vergroot. Een nieuwe open keuken dient als schakelstuk tussen de leefruimten de tuin. Op de verdieping is een lange kast ontworpen die over de gehele diepte van de woning loopt en op deze manier de slaapkamers en hal met elkaar verbindt. Glazen deuren in beide slaapkamers zorgen voor openheid en licht: vanuit alle kamers is er zicht op de groene omgeving.

De nieuwbouw bestaat uit een praktijkruimte voor kindercoaching met daarachter een hobbyruimte. De praktijkruimte heeft een eigen toegang en het ´binnenkomen´ gebeurt stapsgewijs. Zo wordt er ingespeeld op de gevoelens en gedachten van het kind. Wanneer je naar de entree loopt, kom je langs een grote plantenbak en een zitje. Wanneer het kind het spannend vind om naar binnen te gaan, of als een ouder even moet wachten, is dit een geschikte overdekte plek om even tot rust te komen. Een klein halletje is de overgangszone tussen binnen en buiten. De praktijk heeft grote ramen, waardoor er veel zicht is op het omliggende groen.

De praktijkruimte voor kindercoaching heeft een eigen toegang en het ´binnenkomen´ gebeurt stapsgewijs. Zo wordt er ingespeeld op de gevoelens en gedachten van het kind.

Gerelateerde projecten