Locatie
De Punter 3527, Lelystad

Opdrachtgever
Gemeente Lelystad

Aannemer
Van Veen Timmerwerk

Constructeur
Jansen Wesselink

Installateur
Van Dorp installaties

Fotografie
Auke van der Weide

Oppervlakte
770 m2 BVO

Status
Opgeleverd 2018

Wijkcentrum De Dukdalf

Buurthuis De Dukdalf in Lelystad is volledig gerenoveerd en verduurzaamd. Het heeft een nieuwe identiteit en een nieuwe uitstraling gekregen: in plaats van het gesloten karakter van voorheen met meerdere entrees heeft het nu een open uitstraling met een duidelijke hoofdentree.

De Dukdalf is een flexibel wijkcentrum dat ruimte biedt aan een breed programma. Er zijn verschillende activiteitenruimtes, een grote zaal en een ruimte voor dagbesteding. Ook het jeugdgezinsteam en het sociaal wijkteam hebben er een plek gekregen.

Alle ruimtes zijn georganiseerd rondom een centrale gemeenschappelijke ontmoetingsruimte. De hoogte die aanwezig was onder het bestaande dak is ingezet voor de vide.

Daglicht en openheid spelen een belangrijke rol: er zijn hoge raampartijen en veel zichtlijnen. Het daglicht dringt overal door, net als het zicht op de groene omgeving. Medewerkers en gebruikers profiteren zo optimaal van de kwaliteiten die de omgeving biedt. Bovendien is er buitenruimte toegevoegd: het terras op het zuiden is op mooie dagen een fijne plek om te zitten.

De gerenoveerde en verduurzaamde Dukdalf is met zijn nieuwe open karakter, grote raampartijen en vele zichtlijnen weer een fijne ontmoetingsplek voor de wijk.

Gerelateerde projecten