Locatie
Gebouw A, Splitting 23, Drachten

Opdrachtgever
ROC Friese Poort

Aannemer
Friso Bouwgroep

Constructeur
Goudstikker De Vries

Installateur
Heijmans

Oppervlakte
1300 m2 BVO

Status
Opgeleverd 2021

Projecthal ROC Friese Poort

Gebouw A op de campus in Drachten van het ROC Friese Poort is een transformatie ondergaan. Voorheen bevonden zich hier de culturele opleidingen en de opleiding podium- en evenemententechniek. Het gebouw is geschikt gemaakt voor de opleidingen techniek en informatietechnologie. De projecthal is bestemd voor ‘leren in de praktijk’. Het is een ruimte om samen met het bedrijfsleven aan projecten te werken.

Een ruime hal met een vrije hoogte van meer dan zeven meter, voorheen ruimte met een theaterfunctie, is opnieuw ingericht met de nieuwste machines en robots. Onder andere een lasrobot, draaibanken en freesbanken vinden hier hun plek. Centraal opgesteld is de solar boot, waarmee wedstrijden worden gevaren. Een groot roldoek tussen de projecthal en de centrale hal zorgt voor een veilige brandcompartimentering.

Op de verdieping is een bestaande vide ingericht met een nieuwe vloer, waardoor er ruimte is ontstaan voor computerlokalen. Hier kunnen de leerlingen aan de slag met programmeren, gaming en kunstmatige intelligentie.

De gevel van de projecthal heeft een grote nieuwe pui gekregen, waarbij de bedrijvigheid van de schoollocatie zichtbaar is gemaakt op de campus. De interactie tussen de studenten en de omgeving draagt bij aan een levendige leeromgeving. Het project is samen met betrokken docenten tot stand gekomen.

De gevel van de projecthal heeft een grote nieuwe pui gekregen, waarbij de bedrijvigheid van de schoollocatie zichtbaar is gemaakt op de campus.

Gerelateerde projecten