Locatie
Goingarijp

Opdrachtgever
Particulier

Aannemer
Constructabouw

Constructeur
Projectengineering Castelein

E-installatie
Paulus Elektro

W-installatie
Huisman Installatietechniek

Oppervlakte
180 m² BVO

Status
Opgeleverd 2022

Vakantiewoning Friese Meren

Deze ruime vakantiewoning bevindt zich aan het water: de Goaiingarypster Puollen. De eigenaren van de nieuwbouwwoning, tevens zeilliefhebbers, kunnen met gemak vanaf hun eigen achtertuin zo het water op.

De begane grond is traditioneel opgetrokken met keramische binnenwanden en in het werk gestorte betonvloeren. De opbouw van de verdieping bestaat uit een hout-/ staalconstructie. Deze combinatie draagt bij aan een behaaglijk wooncomfort.

De stoere afwerking bestaat uit donker gemêleerde gevelstenen gemetseld in wildverband en zwarte vlakke dakpannen. Het interieur doet industrieel aan met zijn zwarte stalen trekstangen en kozijnen. Grote glazen puien lopen door tot in de nok, ze brengen natuurlijk licht en geven vergezichten over de landerijen.

De recreatiewoning voldoet aan de duurzaamheidsnormen van een normale woning – en meer. De schil van de woning heeft een behoorlijk isolatiepakket, de woning wordt verwarmd middels aardwarmte en er zijn maar liefst twintig zonnepanelen. Stroom wordt opgeslagen in meerdere accu’s. Het dak van de buitenberging is voorzien van vegetatie.

De recreatiewoning voldoet aan de duurzaamheidsnormen van een normale woning – en meer.

Gerelateerde projecten