Locatie
Rottum

Opdrachtgever
Particulier

Aannemer
Constructabouw

Constructeur
Van der Veen bouwconstructies

Fotografie
Mustafa Gumussu

Oppervlakte
290 m² BVO

Status
Opgeleverd 2019

 

 

Verduurzaming en uitbreiding woning Rottum

Gelegen aan de rand van het dorp Rottum, tussen de landerijen, bevindt zich een karakteristieke woning. De bestaande woning is gerenoveerd, verduurzaamd en uitgebreid met een moderne aanbouw. Het woonhuis heeft een nieuwe identiteit gekregen, waarbij openheid een centraal thema speelt, zowel binnenshuis als de connectie met de groene buitenwereld.

De woning is gasloos, energieneutraal en voorzien van een warmtepomp en warmte terugwin installatie. De bestaande houten begane grond vloer is vervangen door een vloer van schuimbeton, voorzien van vloerverwarming. De woning is comfortabel en toekomstbestendig.

De begane grond is opengebroken en bestaat uit grote open leefruimten. De keuken is voorzien van een kookeiland, er ruimte voor een grote eettafel en de verbonden zithoek is ruim opgezet. De woning is levensloopbestendig, er zijn twee slaapkamers en een badkamer op de begane grond gesitueerd.

De bestaande woning is gerenoveerd, waarbij karakteristieke details behouden zijn gebleven. De koekoek in het dak is in ere hersteld en herplaatst. De uitstraling van de nieuwbouw wordt bepaald door de donkere houten verticale geveldelen en strakke zinken deklijst met kraal. De detaillering van zinken kaders rondom belangrijke gevelopeningen maken een architectonische verbinding tussen oud en nieuw.

Gerelateerde projecten