Locatie
Van Helomalaan Heerenveen

Opdrachtgever
VPTZ Julia Jan Wouters

Aannemer
Constructabouw

Constructeur
Ingenieursbureau Boevé

Installatieadvies
TCH projectsupport

Installateur
Hoekstra installatietechniek

Status
Opgeleverd 2022

Julia Jan Wouters Hospice

Het Julia Wouters Hospice in Heerenveen is verhuisd naar de voormalige basisschool It Oerset aan de van Helomalaan. De financiering en uitvoering van de verbouwing is mede mogelijk gemaakt door hulp van vrijwilligers, sponsoren, donateurs en fondsen. Voordat het hospice zijn intrek kon nemen in het gemeentelijk monument uit 1953 is door ons het ontwerp en de vergunningaanvraag voor de renovatie en verduurzaming verzorgd.

Het gebouw biedt ruimte aan vier comfortabele gastenkamers met eigen sanitair en directe verbinding naar buiten. De gastenkamers bieden ruimte voor een koppelbed. Naasten kunnen ook gebruik maken van een van de twee logeerkamers, tevens voorzien van eigen sanitair. Daarnaast is er een (gemeenschappelijke) woonkamer, keuken, stilteruimte en kantoren voor de coördinatoren en verpleegkundigen en een binnentuin aanwezig. In de noordvleugel van het gebouw is de speelgoedbank gevestigd.

Het monumentale gebouw is toegankelijk gemaakt voor mindervaliden en energieneutraal en all-electric uitgevoerd. Hierbij zijn er isolatiemaatregelen voor de gevel, vloeren en het dak getroffen met behoud van het oorspronkelijke karakter van het gebouw.

Gerelateerde projecten